HV71 har vittring inför returen

Spänningen är stor. Ska de fortsätta på vinnarspåret? Det har blivit dags för returmöte i kvartsfinal nummer två i ishockeyns SM-slutspel för damer. Huskvarna Vätterbygdens stolthet tar emot Linköping i Saab Arena.

I onsdags slutade det med stort jubel. Hur det går imorgon och på söndag återstår att se. HV71:s damer har börjat slutspelet på bästa möjliga sätt, genom en stabil 2-0-seger över Linköping. När returen nu spelas tre dagar efter den första kvartsfinalen är frågan: Har förra säsongens drottningar i Riksserien hunnit ladda om för att kunna kvittera matchserien?

Jennifer Wakefield i Linköping vann skytteligan under grundspelet. Eftersom hon inte gjorde mål i senaste matchen, lär hon nog vara desto mer revanschlysten under morgondagens match. Blir matchen lika svängig imorgon som den blev i onsdags lär det bli tufft för Jönköpingstjejerna att hålla tätt bakåt. Skulle HV71 ändå spela lika bra defensivt som senast, kan bedriften återupprepas och damerna får jubla igen.

Linköping har flera försvarsmässiga kvalitéer de med. Det tuffa närkampsspelet som båda lagen uppvisade, indikerade att LHC inte är laget som ger upp i första taget.
Florens Schelling, som hade en mindre bra match för några dagar sedan, hade dessförinnan en imponerande räddningsstatistik på drygt 93 procent under grundsäsongen. Att målskyttarna, systrarna Jakobsson, lyckades få in två puckar var därför över förväntan och borde ge hela laget en stor mental boost inför returmötena.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.