Erik är redo för V8

För en säsong sedan debuterade han i tävlingsgenren V8 Thunder Cars. Efter ett lärorikt år laddar Erik Stillman nu om och för nya inspirerande tävlingar. Närmast på tur är SM.

Detta året kommer Erik att köra en Ford Mustang av 2016 års modell. Att köra just den bilen är något han ser fram emot.
– Det ska bli roligt att representera ett av de allra största amerikanska bilmärkena i ett svenskt mästerskap, säger han.

Förra året var en lärorik period för Erik i hans karriär som motorförare. Han slutade allt som allt på en tiondeplats i tabellen. I år vill han flytta fram positionerna ytterligare.
– Kvaliteten på förarna är hög och det kommer inte bli en lätt match. Förhoppningsvis kan jag sätta till en eller annan armbågstackling.

Tidigare var Erik en lovande hockeytalang, men gav upp den karriären för att satsa på bilarna. Allt eftersom hans intresse har ökat har även förhoppningarna stigit. Inte minst för Eriks teamchef Tony Bryntesson:
– Jag är övertygad om att han kan vara med och slåss ”där uppe”, så länge han sköter sig. Han skaffade sig mycket bra erfarenhet under förra året, säger Tony.

Säsongen drar igång på riktigt under söndagen den 8 maj då SM startar i Mantorp. Startfältet är stort med 35 deltagande bilar och klassen där Erik deltar är den största inom banracing.
– Detta är något som jag ser fram emot. Får jag bara en bra början på tävlingen kan jag nog stå högt på pallen flera gånger under säsongen, säger Erik.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.