HV71 till kvartsfinal – utklassade Örebro

HV71 hade inför åttondelsfinal-serien mot Örebro en hemmamatch. Och det var ett kokande Kinnarps Arena som tog emot sina hjältar på lördagen. 

Laget svarade också på bästa sätt.

Oscar Sundh tog sig in offensiv zon efter drygt 12 minuter, avlossade ett skott som till slut studsade på ett Örebro-ben och in i mål.

Efter målet var det proppen ur för HV. 

Martin Thörnberg utökade till 2–0 efter cirka 15 minuters spel. HV-forwarden drog till med ett rappt skott som letade sig in mellan benen på Julius Hudacek. 

Samme Thörnberg skulle också göra 3–0 bara 41 sekunder senare. HV:s nummer 10 bröt in centralt i banan och fick till sist på ett skott som passerade Örebro-målvakten. 

Det skulle komma mer när Emil Johansson fick läget efter drygt 17 minuter. Backen nöp till efter en passning av Filip Sandberg. Skottet satt rakt upp i krysset. 

Inför den andra perioden bytte Örebro målvakt. Henrik Lundberg fick chansen mellan stolparna. 

Men inte heller han lyckades stoppa blödningen.

Kevin Stenlund kunde sätta 5–0 till hemmalaget efter ha snappat upp en puck, tryckt sig in framför mål och hittat luckan mellan Lundbergs benskydd.

Men än var det inte slut. 

Med knappt åtta minuter kvar av mittenakten drog Chris Campoli på ett stenhårt skott som innebar 6–0.

HV.s powerplay fortsatte leverera. Med 17 sekunder kvar av den andra perioden satte Ted Brithén 7–0 efter ett långt 5-mot-3-spel.

Örebro skulle emellertid få in en reducering. Efter drygt sex minuter av slutperioden spräckte Kalle Olsson gästernas nolla.

HV71 är i och med segern klara för kvartsfinal. I den väntar grundserievinnarna Skellefteå eller tvåan Frölunda beroende på hur det går i den tredje och avgörande matchen mellan Djurgården och Brynäs på måndag. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.