Matchvinnaren om fansen: ”Får gåshud”

Martin Thörnberg var med sina två mål en av många matchvinnare i HV71:s 7–1-seger mot Örebro på lördagskvällen. Matchvinnaren själv hyllar laginsatsen och fansen.
– Man får gåshud, säger Thörnberg.

Det tog 41 sekunder. Sedan har Martin Thörnberg skjutit både 2–0 och 3–0 till HV71 hemma mot Örebro på lördagen.

Målen var en starkt bidragande faktor till att Jönköpingslaget kunde slå ut Örebro i två raka matcher i åttondelsfinalen. Slutsiffrorna skrevs till 7–1.

– Det är ju en lagvinst. Vi visar redan från start att vi ska vinna den här matchen. Det känns som alla bestämt sig. Med den inramningen som är i arenan så får man bara inte förlora, säger Thörnberg.

När HV åkte ut på isen inför matchen hade fansen ordnat med ett mäktigt tifo. Därefter hejade de nära 7000 personerna i Kinnarps Arena på sitt lag under 60 minuter. Ett stöd som var direkt avgörande, menar matchvinnaren.

– Det är bara kolla vilken stämning. Man får gåshud. Man får inte förlora en sådan här matchen när fansen styrt upp så det bra som de gjorde, säger Thörnberg.

Nu väntar kvartsfinal mot antingen Skellefteå eller Frölunda. Men motståndet verkar spela mindre roll.

– Det finns nackdelar och fördelar med båda två. Båda är bra lag. Frölunda är lite mer för supportrarna. Det blir lite bättre stämning på matcherna, säger Thörnberg.

– Vi kommer gå in i det här slutspelet med målet att ställa till det för de andra lagen. Det ska bli jävligt kul.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.