Nu är Brithén tillbaka: ”Bättre och bättre”

När Ted Brithén satte 7–0 i slutet på den andra perioden i lördagens hemmamöte med Örebro var matchen sedan länge avgjord.

Men målet, som kom efter ett långt 5-mot-3-spel, var kanske viktigare för Brithén själv än för matchresultatet.

HV-centern har haft en skadefylld säsong. Han har nyligen kommit tillbaka efter en hjärnskakning och kan nu se positivt på tillvaron på isen igen.

– Jag känner att det går bättre och bättre. Det är en annan sak att spela när du är skadefri. Att kunna spela och komma in i timing och den biten, säger Brithén till Jmini.

– Mitt spel bygger väldigt mycket på att vara i rätt position och vinna moment och försöker göra lite mer yta till min medspelare. Förhoppningsvis kan det bli ännu bättre under slutspelet.

Hur långt tror du ni kan gå i slutspelet?
– Vi tar det match för match. De senaste tre matcherna har vi haft fokus på det vi ska göra i nuet och inte tänkt så mycket framåt. Det ska vi fortsätta göra nu också, säger Brithén.

Ni kommer ställas mot Skellefteå eller Frölunda, vilket lag möter du helst?
– Jag sade det innan, det spelar ingen roll. Vi har spelat bra mot båda motståndarna. Det är väldigt duktiga lag. Om man skulle se till tabelläget då förstår ju alla att det är Frölunda på så sätt, säger Brithén.

– Men det spelar inte så stor roll. Vårt spel passar rätt så bra mot de två lagen. Kan vi ha alla på topp kommer vi kunna matcha dem.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.