Brahetjejerna vände tuff match mot Södertälje BBK

Säsongen börjar rulla mot sitt slut och med tre matcher kvar åkte Brahes damlag för att möta Södertälje för bortamatch mot laget som de såg sig besegrade mot för en vecka sedan. Helgen ska sedan avrundas mot Västerås Basket under söndagen innan bussen åker hem mot Huskvarna igen. 
 
Tuff match med tuffa förutsättningar
 
Laget bestående av 6 tappra tjejer åkte mot Södertälje tidigt på lördagen. Coach Häggström beskriver stämningen i bussen upp mot Södertälje som riktigt bra och truppen upplevdes som om de vill slå ur underläge och besegra Södertälje trots manfall och tufft motstånd. 
 
Laget hade en klar taktik för matchen och ville inte låta Södertälje styra speltempot säger Coach Häggström och nämner att laget verkligen höll sig till uppsatt gameplan. 

 
Högt tempo
 
Matchen startar i ett högt tempo från båda lagen och lagen följs åt, säkert spel från spelskicklige startspelaren Lina Claesson gjorde att Södertälje hängde med i poängprotokollet då Huskvarnalaget hade produktion från alla spelare och juniorerna Maja Leidefors och Ebba Sjökvist drar tillsammans ner 7 returer och efter 10 minuter så leder Södertälje med 15-10. 
 
Andra quartern är fortsatt tuff, lagen följs åt med stundtals bra spel från bägge lagen. Brahe jobbar sig tillbaka genom fortsatt poängproduktion av största delen av spelarna. Hanna Svensson, Hanna Wester och Sofia Henriks har bra produktion under en period, drar ner returer och skapar poäng. Stor trygghet i truppen fås av Amanda Karlsson som med rutin ger god känsla i 
 
truppen. Ebba Sjökvist kämpar intensivt över hela banan och Maja Leidefors spelar starkt försvar mot Södertäljes starka spelare under korgen. När halvtidsvilan är kommen så visar de sig att 
 
Lagen presterar en jämn kamp och Brahe har lyckats få ner siffrorna till underläge med 27-23. 
 
Laget kämpar ner jaget 
 
Häggström förklarar att känslan är god i halvtidsvilan, små detaljer i spelet skulle justeras men framförallt så ville vi få laget att fortsätta kämpa för varandra och hålla varandra om ryggen, gjorde vi detta så hade vi chansen. 
 
Andra halvan startar med rasande tempo och nu kommer ett ryck från våra tappra tjejer och efter en rad treor och produktion från de flesta så kvitterar Brahe och fortsätter och puscha Södertälje till misstag, försvarsspelet är de bästa de producerat under säsongen och de resulterar i vinst i 3:e perioden med 19-9, där Ebba Sjökvist får igång poängproduktionen och ligger på 7p under kort tid. Brahe leder således matchen med 10 minuter kvar.
 
Med ställning 36-42 i Brahes favör så tampas lagen vidare. Ett nyckelmoment i matchen är att tjejerna lyckas hålla Södertäljes främsta spelare under våren till 3/19 i sina skottförsök förklarar Coach Häggström som uttrycker stor glädje och värme till den prestation som laget presterar.

 
I sista perioden så får vi stabilitet i vårt spel och vi lyckas utöka ledningen till 12p fortsätter Häggström. Trots all trötthet lyckas laget hålla ifrån och tar en meriterande vinst i ett tufft läge. Stolthet och fascination är något som beskriver insatsen. 
 
Sofia Henriks genomför en stark match och presterar bästa produktionen i basketettan under senaste åren och Hanna Svensson tar ett stort ansvar i poängproduktion och försvar. Amanda Karlsson sätter upp sina lagkamrater i bra lägen med 6 assist. Åter att nämna är laget juniorer som tar stora kliv under detta år, idag så visar alla tre bra spel och deras returtagning är otroligt viktig idag där de drog ner 24 returer och producerade alla framåt! Idag vinner laget över jaget, laget Coach är otroligt glad över lagets fina insats!
 
Vinsten skrevs till 58-46
 
Poäng: Hanna Svensson 20p, Sofia Henriks 15p, Ebba Sjökvist 9p, Maja Leidefors 6p, Amanda Karlsson 5p, Hanna Wester 3p.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.