PYLLEN: Överraskande Hallbyförlust – men klart för kval

Hallbys damer tog emot bottenlaget BK Heid i div. 1 södra och skulle väl i princip göra processen, men Heid ville annat och stred tappert och vann överraskande med 22-19 halvtid 11-10.

Det var Hallbys klart sämsta match jag sett dem spela i år, massor med tekniska fel, hafsigt och oinspirerad spel kännetecknade Hallbys spel rakt igenom hela matchen, jag var övertygad om att Hallby skulle vända halvtidsunderläget med 11-10 i andra halvlek, dom var på god väg och ledde ett par gånger med två mål, men så började man slarva igen och lät Heid komma i fatt i målprotokollet och i slutskedet av matchen var Heid det starkare laget och kunde vinna odiskutabelt med 22-19!

Hallby hade visserligen inte mycket att spela för, man hade redan säkrat kvalplatsen till Allsvenskan, men jag hade ändå väntat mig mer av Hallbytjejerna denna afton, det var ju ett gyllene tillfälle att slipa fp formen och pumpa in mer självförtroende i laget till kvalmatchen den 28/3 kl 18.00 i gamla Idrottshuset innan ”Kåken” ska rivas för en ny hall!

Hallbytjejerna tyckte jag tog för lätt på matchen, jag såg aldrig den där tändningen varken på plan eller på bänken som man är van vid att se! Nu har Hallby 14 dagar på sig att slipa på formen och lägga upp dom taktiska riktlinjerna inför kvalet, dom ska möta laget från Allsvenskan med placering nr 10, vilket i skrivande stund inte är helt klart, men det får vi återkomma till längre fram!

När det gäller spelarkritiken så var det ingen Hallbyspelare sim stack ut extra och det tycker jag säger det mesta, det var oinspirerat över hela linjen, i en handbollsmatch brukar det va några spelare som höjer sig över mängden men det kan inte säga att det var i dagens match, därför blev det också svårt att dela ut pris till bästa Hallbyspelare, man valde att ge priset till Andrea Gannsjö som gjorde en bra andra halvlek, f.ö tycker jag alla Hallbyspelare ska kunna höja sig ett snäpp för att ha en chans i kvalet till Allsvenskan!

Nu ligger fokus på den viktiga och historiska kvalmatchen som spelas Annandag påsk den 28/3 kl 18.00 i gamla anrika A-hallen i Jönköpings Idrottshus en sista gång innan grovsoporna tar vid och river ”Kåken”, boka Annandag påsk och hjälp till att fylla ”Kåken” en sista gång!
Det ser i varje fall jag framemot!

PYLLEN

 

fakta

Matchfakta: 19-22 (10-11)

Målgörare för Hallby:
Hanna Tolstrup 4 mål
Sara Ander 4 mål
Andrea Gannsjö 3 mål
Madeleine Schlosser 3 mål
Frida Högrell 2 mål
Ebba Neppelberg 1 mål
Ebba Jansson 1 mål
Micaela Almqvist 1 mål

Publik:
cirka 250 personer

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.