Tung HV-förlust – guldfavoriten visade klass

HV lyckades inte upprepa bedriften och slå Skellefteå för andra matchen i rad. Guldfavoriten vann den första kvartsfinalen med 6–1 och kopplade därmed ett tidigt grepp i slutspelsserien.

Alla förväntningar var på Skellefteå när kvartsfinalserien drog i gång på onsdagen. Men det var HV71 som skulle sätta fart direkt.

Gästerna skapade tryck på det guldtippade hemmalaget och låg tätt på sina motståndare. 

Ledningsmålet uteblev. I stället var det Skellefteå som kunde sätta 1–0. Pär Lindholm hittade lite yta i slottet, vände om och lade in pucken mellan Fredrik Pettersson-Wentzels benskydd. Det låga skottet såg emellertid inte helt otagbart ut. 

HV kom tillbaka. I powerplay landade pucken till sist hos Mattias Tedenby som enkelt kunde raka in kvitteringen efter drygt nio minuter. HV-stjärnan svarade därmed för ett mål i sin comeback efter sin fem matcher långa avstängning. 

Men det var hemmalaget som skulle gå till periodvila med en 2–1-ledning. Niclas Burström fick lång tid på sig att måtta i backposition, drog i väg ett skott som touchade John Normans klubba och gick rakt upp i krysset.  

Det tuffa, jämna spelet fortsatte i den andra perioden. Skellefteå ägde mest puck. Men HV var inte ofarligt. Laget skapade ett par farligheter men lyckades inte rubba Markus Svensson i SAIK-målet. 

Men i stället för en kvittering skulle hemmalaget utöka sin ledning. Efter drygt halva matchen hittade Tim Heed Andrew Calof med en snygg pass. Hemmaforwarden kunde därefter trycka upp 3–1 i Pettersson-Wentzels vänstra kryss.

Skellefteås starka offensiv skulle bli avgörande i den tredje perioden. Innan ens två minuter hade gått av slutperioden hade Pettersson-Wentzel tvingas kapitulera två gånger om. 

Hemmalaget gjorde även 6–1 efter knappt halva slutperioden när HV tagit ut målvakten i numerärt överläge.

I och med segern leder Skellefteå nu kvartsfinalserien med 1–0 i matcher. 

Nästa match spelas i Jönköping på fredag. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.