Ny bortamatch för Habo Wolley

På tisdagen rullar kvartsfinalserien vidare med ytterligare en bortamatch för Habo Wolley innan den sedan vänder tillbaka till Habo för match på torsdag. Tack vare söndagens seger kvitterade Habo till 1-1 i matcher och matchen i Falkenberg blir mycket viktig.

Efter söndagens skrällseger på bortaplan väntar imorgon ännu en bortamatch för Habo Wolley. Laget visade senast att det går att störa serieledarna och man hoppas på att kunna göra det igen.
– Vi vet att Falkenberg kommer att komma med ett tungt artilleri imorgon och det gäller att vi matchar det. Men håller vi samma nivå som igår så kommer de att behöva prestera bra volleyboll för att slå oss, säger Habos tränare Martin Andersson.

”Bäst av tre matcher”
Hittills har bortalaget vunnit matcherna och det är givetvis en trend som Habo vill hålla i, men om så inte är fallet har man chansen på hemmaplan redan på torsdag.
– Nu är det bäst av tre matcher som gäller och det vore givetvis skönt att ta ledningen i serien imorgon. Samtidigt så är vi trygga i att vi har en hemmamatch på torsdag och en bra chans då, så det finns ingen press på oss imorgon utan vi kan gå ut och spela avslappnat, fortsätter Martin Andersson.

Falkenberg fortfarande favoriter
Även om Habo lyckades vinna senast så gäller seriesegrarna som klara favoriter enligt Habos tränare. Han säger också att en avgörande faktor kan bli att hålla spelarna hela under veckan.
– Det är ett väldigt tight schema med matcher nu, söndag, tisdag, torsdag och eventuellt söndag igen. Det kommer att bli väldigt viktigt för både oss och Falkenberg att lyckas hålla spelarna hela och fräscha. Om vi lyckas med det så kommer vi att ge dem en ordentlig match om en plats i semifinalen, även om de givetvis är storfavoriter fortfarande. De har bevisat många gånger den här säsongen att de kan spela riktigt bra volleyboll, men det kan även vi och vi ska slåss till sista bollen är slagen för att försöka fortsätta skrälla, avslutar Habos tränare Martin Andersson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.