Oskar Malmgren klar för JIK

JIK vann dragkampen om en av Sveriges hetaste 98:or Oskar Malmgren från Fagerhult/Habo IB. 

– Oskar är enligt mig en framtida landslagsback, säger Jakob Olofsson Adelin i JIK:s sportgrupp i ett meddelande.
– Han har trots sin ringa ålder om 17 år spelat ordinarie för Fagerhult/Habo IB i Allsvenskan i två års tid. Han har även under denna säsong varit med och tränat med Mullsjö kontinuerligt och även funnits med i spelartruppen hos Mullsjö under slutspelet, fortsätter Jakob. 

Varför JIK
– Det som gjorde att det blev JIK, var att jag fick en väldigt god känsla av föreningen i sin helhet och den nysatsning som JIK försöker få till med många unga spelare från närområdet, säger Oskar Malmgren i ett meddelande. 
– Ska även efter sommaren börja mitt sista år på Sandagymnasiet och känner att den sociala biten är viktig och då passade JIK mig perfekt eftersom många av mina skolkamrater är i just JIK, fortsätter han. 

Målsättning
– Först och främst att lära känna killarna och komma in i laget. Sedan vill jag även få en så bra utveckling som möjligt och bidra med mitt kreativa spel på planen. Hade även varit kul att få chansen i U-19 landslaget och eventuellt spela U19-VM näst vår i Växjö, säger Oskar Malmgren om målsättningen inför kommande säsong. 

Stämmer in i kravbilden
– Oskar stämmer väldigt bra in på den kravbild vi har när vi rekryterar spelare. Han är väldigt ambitiös med stora innebandykunskaper som strävar efter att utvecklas och han har klara målbilder med sin karriär. Oskar förstår också att det krävs väldigt hårt arbete för att nå sina mål. Han har grymma färdigheter i såväl offensiven som defensiven, men det som sticker ut mest är att han utstrålar en pondus från bakplan med sin spelskicklighet och sitt tunga skott, avslutar Jakob Olofsson Adelin.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.