KLART: HFF värvar dubbelt

Husqvarna FF presenterade på fredagen två nyförvärv. Målvakten Ivo Vazgec och mittfältaren Ibrahim Koroma ansluter till division 1-klubben.

Redan i går sipprade det ut uppgifter om att den tidigare J-Södra-målvakten Ivo Vazgec skulle vara klar för spel med Husqvarna FF i division 1. 

Uppgifterna visade sig stämma. Målvakten presenterades som ny HFF-spelare på en presskonferens under fredagen. 

– Han styr och ställer och ställer höga krav på sina medspelare, säger Husqvarnas sportchef om Vazgec. 

– Vi fick se den Ivo vi känner igen (på träningen) i måndags. Det var skönt att se för oss. 

Vazgec, 30, har erfarenhet från spel i flera svenska och utländska klubbar. Däribland IFK Norrköping, Slask Wroclaw, Landskrona BoIS och Brommapojkarna. 

Målvakten kommer närmast från spel i Ljungskile där det blev 15 matcher under fjolåret. 

Kontraktet med HFF sträcker sig fram till sommaren. Men det finns en ambition att skriva ett längre kontrakt om partner känner att allting fungerar, säger Iskander.  

Husqvarna meddelade även att mittfältaren Ibrahim Koroma skrivit ett ettårskontrakt med klubben.

Den 27-årige mittfältaren har erfarenhet från en rad svenska och utländska klubbar, bland annat allsvensk erfarenhet från spel i Trelleborgs FF.

Under sin tid i Varbergs BoIS mötte Koroma Husqvarna på Vapenvallen – då blev det rött kort för nyförvärvet. 

Han kommer närmast från en tid i danska Lyngby BK.

– Jag vill ha mycket boll och gillar att spela bollen. Jag ger allt på planen hela tiden, säger Koroma när Jmini ber honom beskriva sin spelstil.

De korta kontrakten och stora omsättningen i HFF-truppen beror på att klubben inte har ekonomi för att skriva längre kontrakt, säger Iskander. 

Trots att det svenska transferfönstret stängt utesluter Husqvarna inte fler nyförvärv. Klubben letar fortfarande efter en forward. Men de enda tillgängliga spelarna är nu de som står utan kontrakt. För att få spela med HFF måste de dessutom få dispens från fotbollförbundet. 

– En fotbollstrupp är alltid levande, säger Iskander.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.