Så ska J-Södra besegra Kalmar FF

Om bara ett par timmar är det dags för allsvensk premiär. Jönköpings Södra gästar Kalmar och Jminis reporter Adam Jönsson har tagit fram tre nycklar till tre J-Södra-poäng.

Senare i dag springer Jönköpings Södra ut för att göra sin första allsvenska match sedan 1969.

Pressen ligger på hemmalaget Kalmar. J-Södra har egentligen allt att vinna i säsongsöppningen.

Här är tre nycklar som kan bli viktiga för att lyckas skrälla och få med sig tre poäng hem till Jönköping.

Få ordning på offensiven
Det går inte att sticka under stol med att J-Södra inte har rosat marknaden målmässigt under försäsongen. Visst, en försäsong är alltid en försäsong och många nya spelsätt ska tränas in samtidigt som kemin med nyförvärven ska börja ta form. Men åtta mål på nio matcher är trots allt något oroväckande. Att det finns spets i J-Södra råder det emellertid ingen tvekan om. Snabbe Pawel Cibicki kan nog peta in ett par baljor om han får bra bollar att jobba med från Tommy Thelin, Daryl Smylie och övriga i den offensiva kedjan.

Stäng ned Rasmus Elm
Kalmars mittfältsstjärna behöver ingen vidare presentation. De flesta vet vad han kan göra om han får utrymme med bollen – speciellt mot allsvenskt motstånd. Det gäller för J-Södra att ligga tight på den tidigare landslagsmittfältaren. Ge honom ingen tid med bollen – då är han livsfarlig.

Vänd publiktrycket till en fördel
Det pratas om att omkring 10 000 åskådare kommer vara på plats på Guldfågeln Arena i eftermiddag. De flesta utav dem kommer, av förklarliga skäl, hålla på hemmalaget. Det innebär förstås att pressen blir större på Kalmar att prestera. Inte minst eftersom de möter en nykomling som de på pappret ska ta tre poäng emot. J-Södra kan utnyttja detta. Om gästerna håller tätt bakåt och stänger ytorna kan såväl hemmaspelarna som publiken bli frustrerade och tappa koncentrationen. Då kan J-Södra sticka upp, få hål på Kalmar och jubla tillsammans med de omkring 1 000 grönvita supportrarna som gjort resan till östkusten.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.