Thelin om fansen: ”Gör detta tillsammans”

KALMAR. Jönköpings Södra vann den allsvenska premiären borta mot Kalmar FF med 0–1 på lördagen. Efter matchen hyllade kaptenen Tommy Thelin fansen.
   – Tycker de hörs mest även om Kalmar har hemmaplan, säger Thelin.

Det var en härlig inramning när Kalmar FF tog emot Jönköpings Södra på Guldfågeln Arena i den allsvenska premiären på lördagen.

Gästerna från Jönköping hade med sig en stor skara supportrar som fyllde i princip hela den nedre sektionen av den ena kortsidan.

Efter 0–1-segern hyllade J-Södras lagkapten Tommy Thelin de grönvita fansen.

– En grymt bra inramning från folket som kom från Jönköping. Jag tycker de hörs mest även om Kalmar har hemmaplan, säger Thelin.

– Vi gör detta tillsammans. De har gått mellan hopp och förtvivlan och nu när vi är i Allsvenskan är det kul att kunna ge dem en seger i första matchen.

Lagkaptenen var högst inblandad i J-Södras segermål. Han serverade MFF-lånet Pawel Cibicki med ett perfekt inlägg som forwarden enkelt kunde stöta i mål.

– Jag får en bra boll av Robert (Gojani), sen ser jag Pawel – han har sett het ut på träningarna på avsluten – så det gäller bara att få in den på ett bra sätt så vet jag att han gör det bra, säger Thelin.

Var spelet fram till målet en intränad variant eller kom den naturligt?

– Vi tränar på våra principer som det kallas och det är en av våra inläggsprinciper så det är skönt att det sitter, säger Thelin.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.