Scandic cup i Gällivare avslutad för juniorer

Svenska längdskidjuniorcupen har avgjorts i Gällivare 1-2 april 2016. Den sjunde deltävlingen av totalt åtta tävlingar genomfördes som en prolog 3 km firstil i klassen H 17-18.

IF Hallbys kvartett Adam Persson, Eric Rosjö, Erik Bertilsson och Simon Jonsson stod på startfältet när det var dags för start i strålande sol och härligt vinterföre. Starkast i prologen var Adam Persson som vann med 5 sekunders marginal före Eric Rosjö. Simon Jonsson åkte i mål som nittonde man och Erik Bertilsson som tjugoförsta man i prologen.

Inför andra dagen var det dags för jaktstart 15 km klassisk stil på Hellners tuffa 5km bana på Dundrets stadion i Gällivare. Adam gick ut först och jagades av Eric som kom ikapp Adam ganska snabbt. Eric tyckte det gick för sakta och ökade tempot, men efter ett fall var Fredrik Andersson Sollefteå skidor IF och Jacob Nystedt Hudiksvalls IF ikapp Eric. De tre juniorerna följdes åt hela loppet som avslutades med en rafflande spurt som vanns av Eric Rosjö med 0,7 sekunder före Fredrik Andersson. Adam slutande i jaktstarten som sjunde man med i tiondelssekund före åttonde man, vilket gjorde att Adam lyckades få en poäng mer än Eric i den totala sammanställningen. Erik Bertilsson avslutade jaktstarten starkt och körde i mål som femtonde man. Simon Jonsson blev tjugoåtta.

I den totala sammanställning i Scandic cup vann Jacob Nystedt före Adam Persson och Eric Rosjö. Adam och Eric missade två deltävlingar som genomfördes samtidigt som de representerade Sverige vid OS i Lillehammer 2016.

Samtidigt som juniorcupen avslutades i Gällivare pågick skid SM för seniorer där Marcus Hellner och Charlotte Kalla stod högst upp på tronen!

För ungdomar avslutades skidsäsongen 15/16 i Orsa Grönklitt där Filip Rosjö vann Grönklittsjakten i H 15-16.

IF Hallby SOK har dominerat i klassen H17-18 hela säsongen och kan sammanfatta att Hallbys konstsnöspår och tränare har haft stor betydelse för att juniorernas prestationer på toppnivå!

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.