Internationella Bowlingstjärnor kommer till RC Arena

Den kommande helgen, 8­10 april, avgörs en av svensk bowlings stora tävlingar då SM­slutspelet för åttamanna klubblag spelas i Jönköping. Elitseriens fyra bästa lag för damer och för herrar gör då upp om SM­titlarna. Landets bästa bowlingspelare, varav flera internationella storstjärnor, kommer att finnas på plats i Racketcentrum, RC Arena.

­ Det är den största tävlingen på hela säsongen i bowlingsverige. Det kommer att bli oerhört roligt och en utmaning för oss som arrangör. SM­slutspelet är en prestigeladdad tävling. Det kommer att vara många landslagsspelare på plats och spelas bowling av högsta klass, säger tävlingsledaren Filip Lindbjer.

Storfavorit på herrsidan är Team Pergamon som blivit svenska mästare nio gånger de senaste tolv åren. Mäastarlaget utmanas närmast av unga Team Clan från Nässjö som kom på andra plats i

Elitserien och dessutom var i SM­final redan förra året. Övriga deltagande lag i slutspelet är värmländska BK Jösse från Arvika samt Team Alingsås.

Team X­Calibur från Göteborg är titelförsvarare på damsidan och ser ut att ha goda chanser att ta hem SM­guldet på nytt. Laget vann Elitserien klart och har en rad landslagsspelare i truppen.

Men kampen blir hård. Spader Dam från Helsingborg, med rutinerade landslagsstjärnan Helen Johnsson i spetsen, kommer säkert göra allt för att ta hem mästerskapsbucklan. SM­slutspelet inleds på fredag kl 17 med semifinaler. Dessa fortsätter på lördagen där vinnarna efter tre matcher sammanlagt går vidare till söndagens finalspel.

Vilka lag som möts i semifinalerna avgörs inte förrän strax innan tävlingen börjar.

Elitserievinnarna Pergamon och X­Calibur väljer då motståndare bland treorna och fyrorna i seriespelet.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.