Första träningen för mountainbike säsongen

Det är ett stort hav av ivriga cyklister som samlats uppe vid IKHP stugan för att träna mountainbike cykling.  Idag när första träningen börjar för säsongen så märks det av att det kommer att arrangeras ett stort evenemang i bygden nämligen Mountainbike EM.

Thomas Bråhn som är träningsansvarig för IKHP ungdom berättar att de märker en större anstormning av ungdomar i år, och han tror detta beror mycket på MTB EM och den publicitet det har fått för cyklingen i vätterbygden. Thomas berättar att ledarna har förberett sig väl genom att gå  utbildningar och ladda med att utöka antalet träningsgrupper inför säsongen.

På IKHP så finns det träningsgrupper för alla, från nybörjare till elit, ung som gammal, man som kvinna, liten som stor. Dett är mycket som gör mountianbike så populär. 

Hela familjen kan träna tillsammans och vara med i den träningsgruppen som passar.  Senare under säsongen så kommer de även satsa på en speciell träningsgrupp för vasalopps åkare.  
Christer Askerot berättar att detta har varit ett önskemål från flera att hitta en speciell träningsgrupp för detta. Christer hoppas att denna grupp kan växa och bli kanske den största träningsgruppen. Det finns många motionärer som många gånger tränar själva. Här är ju tanken att man skall hitta ett nytt träningsforum för alla.

Kommer det vara med några hemma åkare på EM ? 
Uttagningen är inte klar ännu från förbundet, men man hoppas ju på att Carl Jarnhagen, Axel Höglund skall får chansen från IKHP. Sedan hoppas vi ju på Martin Setterberg från Hallby skall få chansen att stå på startlinjen i början på maj.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.