Dubbla smällar för J-Södra i årets första poängtapp

Jönköpings Södra åkte på dubbla smällar borta mot Örebro på måndagen. Laget förlorade sin första match i årets allsvenska. Dessutom bröt målvakten Anton Cajtoft matchen på grund av skada. 

Jönköpings Södra kom till spel borta mot Örebro på måndagen som ett allsvenskt topplag. Laget stod på sex poäng efter två spelade matcher. 

Men det var Örebro som skulle föra matchen på Behrn Arena. 

Hemmalaget tog tidigt tag i taktpinnen och skapade flera heta målchanser. Men det var inte förrän Astrit Ajdarevic läckert skruvade in 1–0 efter 22 minuter som de flesta av de drygt 7 700 åskådarna fick anledning att jubla. 

J-Södra spelade upp sig något efter målet men hade svårt att skapa några riktigt heta målchanser. Ytterbacken Tom Siwe var närmast. Men Jacob Rinne i ÖSK-målet styrde bollen till hörna. 

Tidigt i den andra halvleken åkte J-Södra på ytterligare en smäll. Målvakten Anton Cajtoft tvingades bryta matchen efter att ha vridit till knät.

Den andra halvleken präglades av ett lågt tempo och få målchanser. J-Södra försökte pressa på för en kvittering men de riktigt heta chanserna uteblev.  

I stället kunde Daniel Gustavsson sätta 2–0 på tilläggstid. 

Tommy Thelin skulle visserligen reducera med en minut kvar av tilläggstiden när han tog till vara på ett bra inspel av Moses Ogbu. 

Förlusten innebar J-Södras första poängtapp i årets allsvenska. Laget har spelat ihop sex poäng på två matcher. 

Nästa match spelas på söndag när Gefle gästar Stadsparksvallen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.