Så ska JAK och KFUM lyfta träningskunskapen i regionen

Med start i juni får Jönköpings idrottsföreningar chansen att lära sig mer om fysisk träning genom ett nytt föreläsningsprojekt. Bakom initiativet står Jönköpings Atletklubb, KFUM Jönköping och Södra Götalands tyngdlyftningsförbund.

De flesta idrotter använder tyngdlyftning och fysisk träning för att bygga upp sina kroppar.

Nu vill Jönköpings Atletklubb, i samarbete med KFUM Jönköping och Södra Götalands tyngdlyftningsförbund, ge föreningarna i trakten ännu bättre kunskaper om träningsformen genom att bjuda in till tre föreläsningar under 2016.

– Det ska vara ett brett spektra och täcka de flesta föreningars [verksamhet], säger Johan Berggren, tränare i Jönköpings Atletklubb och en av initiativtagarna till projektet.

Den första föreläsningen hålls 18 juni. Medverkar gör Anders Lindsjö, tidigare förbundskapten för tyngdlyftningslandslaget och fystränare i allsvenska fotbollslaget Halmstad BK.

Den 15 oktober kommer den förre friidrottsstjärnan Robert Kronberg till Jönköping och pratar om hur han långsiktigt planerade upp sin karriär.

Den tredje och sista föreläsningen hålls i november. Då gästar Thony Ragnarsson, tidigare förbundskapten och sportchef för svenska tyngdlyftningslandslaget och verksam på Linnéuniversitetet, KFUM Ungdomens Hus.

– Jönköpings Atletklubb finns i Ungdomens Hus och bedriver sin verksamhet på ett fantastiskt bra sätt. Vi tycker det är viktigt att stärka våra ledare och bekräfta dem i det de gör, säger Henrik Lindberg, föreningschef för KFUM Jönköping.

– Nu gör Atletklubben det här i huset och det känns fantastiskt bra. De tar ett bra initivativ som ligger i linje med det vi vill se mer och mer framöver.

Kostnaden på 1 500 kronor täcker fyra biljetter till alla tre föreläsningar för de deltagande föreningarna. Föreningarna i regionen har fått en inbjudan.

Målet är att göra projektet till ett stående inslag.

– Om intresset finns vill vi fortsätta. Föreläsarna vi tar in kommande år kommer inte bli samma personer som i år, säger Stefan Holst, ordförande i Jönköpings Atletklubb.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.