Ersättaren spikade igen: ”Jätteskönt”

Efter Anton Cajtofts skada fick Damir Mehic göra sin första allsvenska start för Jönköpings Södra på söndagen. Då höll 29-åringen nollan.
– Jätteskönt att vinna den här matchen, säger Mehic.

I matchen mot Örebro skadade sig Jönköpings Södras förstamålvakt Anton Cajtoft. Ett par dagar senare kom beskedet: säsongen var över för U21-landslagsmannen.

Ansvaret mellan stolparna föll då på Damir Mehic. På söndagen gjorde han sin första allsvenska start för J-Södra i hemmamatchen mot Gefle.

Då spikade 29-åringen igen och höll nollan i 1–0-segern.

– Jätteskönt att vinna den här matchen och vinna min första start för J-Södra i Allsvenskan. Jag är glad över att få hålla nollan och extra glad över att vi vinner så klart, säger Mehic efter matchen.

Kände du att det fanns extra mycket press på dig med tanke på det som hände (Cajtoft)?

– Nej. Det är väl något som media förstorade upp. Jag kör på som jag gjort hela tiden. Det är bara gå in och spela som jag tränat hela tiden, säger Mehic.

Målvakten fick stå sysslolös under perioder. Men när Gefle väl lyckades luckra upp J-Södra-försvaret var Mehic med och avstyrde farligheterna. Han räddade bland annat ett friläge från Simon Skrabb i den första halvleken.

– Aldrig kul för en målvakt att stå sysslolös längre stunder. Men det ska man också vara tacksam för då det betyder att man spelar i ett bra lag, säger 29-åringen.

Men nollan kunde ha spräckts i slutminuterna när Gefle försökte pressa på för ett kvitteringsmål.

Återigen var det Skrabb som höll sig framme. Den här gången fick Mehic hjälp av Tom Siwe som kunde rädda på mållinjen.

– Det gjorde han jättebra. Han ska vara där. Han ska ta bortre. Det gjorde han ju kanon, säger Mehic och skrattar.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.