Jönsson: Så ska J-Södra slå Hammarby

I eftermiddag ska J-Södra försöka ta ytterligare tre poäng i den allsvenska tabellen. Här presenterar Jminis Adam Jönsson sina tre nycklar till tre poäng.

Jönköpings Södra har spelat till sig en topposition i allsvenskan efter tre omgångar. I eftermiddag ställs skrällgänget mot Hammarby som börjat hitta formen.

Här är tre nycklar till tre poäng.

Högerkanten
Hammarby har haft småproblem med sin vänsterbacksposition under säsongsupptakten. Stefan Batan utgick skadad i premiären. Sedan dess har Arnór Smárason och Fredrik Torsteinbø vikarierat på positionen. J-Södra har hittills varit skickliga att hitta, framför allt, Tommy Thelin på kanten som sedan levererat bollen till en framrusande Pawel Cibicki. Anfallsprincipen, som Thelin kallade den efter 0–1-segern mot Kalmar, kan komma att hota Hammarby rejält.

Gästerna måste samtidigt vara vaksamma bakåt då Torsteinbø gillar att gå på offensiven och har möjlighet att slå väl avvägda inlägg.

Se upp för Israelsson
Hammarbys Erik Israelsson har visat sig vara en av de målfarligaste spelarna i årets allsvenska. Mittfältaren är duktig på att fylla på i offensivt straffområde och blir på så sätt en extra forward. Fredric Fendrich och Robert Gojani, vilka båda två oftast gör ett starkt defensivt jobb, måste spela på topp för att plocka bort ett av Bajens största hot.

Stå emot den inledande pressen
Hammarby har gjort tidiga mål i nästan varje match den här säsongen. Och med över 20 000 på Tele2 Arena i eftermiddag kommer Bajen säkert vilja sätta full fart direkt. Dessutom kommer laget stärkta från två raka segrar (5–1 mot Helsingborg och 3–1 mot Djurgården).

Det gäller för J-Södra att, precis som i tidigare matcher, ligga rätt i positionerna och jobba sig framåt i banan ju längre matchen lider. Det är J-Södra mer än kapabla till att göra.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.