J-Södras ”gameplan” har gjort succé

Jmini-experten Mikael Axelsson berömmer Jönköpings Södras succéstart och passar på att ge anledningen till varför resultaten har varit positiva.

Nykomlingarna har verkligen varit en succé efter fyra omgångar i allsvenskan. Nio poäng och en topplacering gör att Jönköpings Södra har fått respekt i serien.

– Jönköping har fått en kanonstart, spelat bra och riktigt imponerande, sa Jmini-experten Mikael Axelsson i fotbollsmagazinet Södramåndag.

Lojaliteten, lagmoralen och en arbetad gameplan har varit framgångsreceptet för klubben.

– Laget har haft en gameplan som har funkat. Det var bara i den första halvleken borta mot Örebro som det inte funkade men annars har de varit riktigt bra.

”Ta en match i taget”
Mikael Axelsson har själv spelat i klubben och känner J-Södra in och ut.

– Känslan är att vartenda spelare har lyft sig ett snäpp.

Redan på lördag väntar en riktig värdemätare när nykomlingarna åker till Stockholm för att möta Hammarby. Ett ”Bajen” som nyligen förnedrade Helsingborg och stod som segrare i 08-derbyt mot Djurgården sist.

– Det viktigaste är att ”ta en match i taget” som Jimmy (Thelin) säger. Redan på lördag behövs det en ny gameplan eftersom det är helt nya förutsättningar, borta mot Hammarby, förklarar Mikael Axelsson.

Se hela Södramåndag här nedan

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.