Smålands distriktlag kan skrotas

Elitlägret i Halmstad kan försvinna. Nu har distrikten Skåne, Västergötland och Halland valt att gå ur från systemet med uttagning och utslagning, där statistiken visar att barn födda tidigt på året inte sällan har en fördel. 

Diskussioner är att vänta
Nu lutar det åt att Smålands fotbollsförbund fortsätter på samma inslagna väg, kan Jmini avslöja.

Det har ännu inte förekommit några diskussioner i Småland än, men det är klart när tre närliggande distrikt tar det här beslutet kommer det leda till diskussion inom Smålands fotbollsförbund också, säger ordförande för Smålands fotbollsförbund Christer Gustafsson.

Elitlägret i Halmstad har setts som nästan en institution för svensk fotboll under alla åren. I dag kan vi se många landslagsspelare som har gått vägen genom elitlägret ut i fotbollsvärlden, och in sedan i A-landslaget.

– Elitlägret för pojkar och flickor i Halmstad har haft en stor betydelse för talangutveckling. Det går inte att bortse från det, förklarar Christer Gustafsson och fortsätter:

– Sedan på vägen dit att det sker någon form av utgallring är nästan ofrånkomligt, det är väl en därför en bra tanke som distrikten nu gör genom att minimera utslagningen.

En tidsfråga
Det är bara en tidsfråga innan Smålands fotbollsförbund tar upp frågan.

– Vi har en konferens om en och en halv månad och då tror jag att den här frågan kommer att komma upp.

Personligen är Christer Gustafsson en som förespråkar för en fotboll där alla ska vara välkomna så länge som möjligt.

– Jag är ingen förespråkare utav en toppning i tidig ålder utan jag förespråkar mer att behålla spelarna så länge som möjligt. Sedan är det självklart att vi måste fortsätta utveckla spetsgruppen för att vi har ett ansvar över att ha ett konkurrenskraftiga landslag i framtiden, säger Christer Gustafsson.

Kullen född 2001 kan blir den sista årgången som beträder elitlägren till sommar.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.