Idag nvigs nya kanotstadion vid Rocksjön

Nu är det äntligen dags att inviga nya kanotstadion vid Rocksjöns strand. Stadion kommer att heta Rocksjöstadion – Jönköping Energi Arena och invigs på Valborgsmässoafton 30 april, kl. 13.00, i samband med Vårregattan.

Redan 2009 skrev Svenska Kanotförbundet till dåvarande fritidsnämnden med önskemål om att en ny byggnad skulle uppföras vid Rocksjön. Fritidsförvaltningen bildade då en arbetsgrupp bestående av representanter från Jönköpings kommun, Svenska Kanotförbundet, Huskvarna och Jönköpings kanotklubbar samt Smålandsidrotten. Projektet tfördes etappvis, det två starttornen var först att komma på plats. Efter en utdragen process med överklaganden och myndighetslov står nu – 2016 – även läktarbyggnaden på plats.

– Det känns jättekul att det äntligen är dags att inviga den nya kanotstadion. Det sägs att den hör till de mest natursköna kanotanläggningarna i Europa och med läktare och omklädningsrum blir den mer ändamålsenlig. Vi hoppas och tror att anläggningen blir till stor glädje för såväl tävlande som åskådare, säger Peter Jutterström, ordförande i kultur- och fritidsnämnden (M).

Rocksjöstadion – Jönköping Energi Arena – har 350 läktarplatser mot sjön och 225 platser riktade mot Knektaparken, vilket ger möjlighet för fler att följa både kanotsporten som andra aktiviteter. I byggnaden finns också förråd, två omklädningsrum och tre handikappanpassade toaletter.

– Den nya anläggningen blir ett lyft för Jönköping som ju är lite av landets kanothuvudstad. I Rocksjön körs allt från mindre tävlingar till nordiska mästerskapstävlingar och med en ny anläggning ges kanotsverige betydligt bättre förutsättningar. Dessutom kan stadion även nyttjas av andra grupper för andra aktiviter än kanot, så detta blir ett lyft för många, säger Karin Semberg, kultur- och fritidsdirektör Jönköpings kommun.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.