Jönsson: J-Södra vågar misslyckas

Jönköpings Södra fick med sig en poäng borta mot AIK på måndagen. Och det är en allsvensk nykomling som på många sätt vågar misslyckas, skriver Jminis Adam Jönsson. 

Det börjar bli lite tjatigt nu, va? Jönköpings Södra kniper poäng efter poäng och hotar storlag efter storlag.

Efter 0–0 borta mot AIK på måndagen går det inte annat än att hylla Jönköpings Södras organisation och försvarsspel.

Laget låg, precis som de gjort övriga sex matcher, allt som oftast helt rätt i positionerna och gjorde det svårt för AIK att spela sig fram till de riktigt heta målchanserna.

Visst, hemmalaget hade ett par bra lägen. Det är inget konstigt. När J-Södra-försvaret väl blev överspelat stod en stabil Damir Mehic mellan stolparna och murade upp en grön vägg.

Vågar misslyckas
En stor del i J-Södras framgång är att laget vågar misslyckas. Försvarslinjen försöker spela sig ur varje situation även om de är satta under press.

Ibland går det fel. Men då har det redan gått rätt tio gånger.

Framåt väger J-Södra lite tunt. Laget skapar en del farliga chanser men har inte den tyngd som krävs för att på allvar låsa fast bollen på offensiv planhalva. Mot lag som AIK, IFK Norrköping och IFK Göteborg kan det därför bli tufft att få med sig tre poäng.

Fast det är ju i grund och botten inte mot dessa lag som segrarna ska komma. Det är förstås mot lag som på pappret är mer jämbördiga med de grönvita som trepoängarna ska bärgas.

Spelar J-Södra som de gjort inledningsvis råder det väl egentligen inga tvivel om att laget kommer hålla sig kvar i Allsvenskan när vi summerar serien efter 30 omgångar.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.