Albin Lundell klar för Fagerhult Habo IB

Herrlaget stärker upp laget inför kommande säsong med Albin Lundell från IBK Lockerud Mariestad som skrivit på för två år i den röda Fagerhultströjan. Detta nyförvärv har trots sin låga ålder (19år) redan hunnit med tre säsonger i div.I.

Albin vann den interna poängligan i IBK Lockerud Mariestad föregående säsong med 36p (20+16) och var en enormt viktig kugge i laget som nätt och jämnt missade kvalspel till allsvenskan.

Andreas Linderum ass.tränare i herrlaget beskriver senaste nyförvärvet:

– Albin är precis den karaktären som vi vill ha i laget. En lojal spelare med enorma kvalitéer så väl offensivt som defensivt, det har han inte minst visat i Lockerud under våren. När serien skulle avslutas och matcherna betydde som mest var det Albin som klev fram och blev en stor poängmaskin.

Jag har själv haft Albin som spelare i distriktslaget så jag vet väl vad det är för spelare vi får in, han kommer bli enormt nyttig för oss!

Med den arbetskapacitet Albin besitter kommer det inte ta lång tid innan han har anpassat sitt spel till ett något tempostarkare i allsvenskan. Han har varit en spelare som jag länge önskat ska komma till oss därför är det extra skönt när detta nu är löst avslutar en mycket nöjd Andreas Linderum.

Från sportgruppen sida är man nöjda med senaste tillskottet.

– Albin har varit en spelare som stod väldigt högt upp på vår önskelista inför kommande sässong så det känns enormt roligt att vi lyckats få detta i hamn. En väldigt duktig tvåvägsspelare som har de egenskaper som krävs för att bli en högklassig innebandyspelare. Vi har haft kontakt med Albin under lång tid och det har hela tiden känts positivt.

Vi får in en spelare som är oerhört proffsig i det han gör så jag är inte alls orolig för ”steget” upp till allsvenskan. Kommer bli grymt intressant att följa Albin kommande säsong i allsvenskan kommenterar Daniel Palmqvist från sportgruppen.

– Det känns riktigt bra att ha skrivit på för FHIB inför kommande säsonger och jag ser redan nu fram emot hösten! Känns som som att Allsvenskan och Habo blir ett bra steg för mig och min utveckling både på och utanför planen. Klubben känns väldigt familjär och framåtsträvande, detta ska bli superroligt kommenterar Albin själv övergången.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.