Ingen Blazevic till J-Södra: ”Olyckligt”

Det blir ingen Davor Blazevic i J-Södras trupp – än. Klubbens överklagan på en tidigare nekat dispensansökan kommer inte prövas, skriver J-Södra i ett pressmeddelande. I och med det står beslutet fast. 

I förra veckan stod det klart att Jönköpings Södra skickat en in dispensansökan för målvakten Davor Blazevic, vilket JP.se var först med att rapportera om.

Klubben fick avslag. Svenska Fotbollförbundet ansåg inte att Blazevic varit tillräckligt aktiv i sökandet utav ny klubb.

J-Södra skickade in en överklagan. Nu meddelar J-Södra i ett pressmeddelande att SvFF inte kommer pröva överklaga. Beslutet står därmed fast.

Blazevic tränade med J-Södra i vintras och var tänkt att fylla den målvaktsplats i seniortruppen som lämnades öppen efter förstavalet Anton Cajtoft skadade sig allvarligt mot Örebro i april.

Eftersom övergångsfönstret var stängt när Cajtoft skadade sig var J-Södra tvungna att skicka in en dispensansökan för att kunna skriva kontrakt med Blazevic.

J-Södra kommenterar beslutet på följande vis:

‘‘Jönköpings Södra IF anser att det är olyckligt att förbundsstyrelsen har fattat det beslutet, då en prövning hade varit av vikt för den framtida regeltillämpningen. Davor Blazevic har i sin dispensansökan kunnat styrka, genom dokumentation, att han har varit i kontakt med fem klubbar under det senaste övergångsfönstret.

Ordföranden i Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté har tidigare under året, i media, kommenterat en godkänd dispensansökan på följande sätt: ‘‘Han kunde visa upp dokument där han varit i kontakt med fem-sex olika klubbar i allsvenskan utan att få något erbjudande från någon av klubbarna. Så det var ingen tvekan att han skulle få sin dispens, vi följer bara reglerna”.’’

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.