Hallby tappar tränaren – han tar över

Truppen börjar ta form. Men Hallby har trots det drabbats av ett tungt avbräck. Tränaren Joachim Löfstedt lämnar klubben.
– Han ska satsa på det civila, säger sportchefen Kim Shepherd.

På fredagen presenterade Hallby sitt senaste nyförvärv. Robin Svensson lämnar Elitserieklubben Redbergslid för Jönköpingsklubben.

Samtidigt meddelade klubben ytterligare en förändring kring sitt seniorlag. Tränaren Joachim Löfstedt väljer att lämna sitt uppdrag.

– Han hade en klausul som sade att han fick säga upp kontraktet under april. Då valde han att göra det. Han ska satsa på det civila, säger sportchefen Kim Shepherd.

Löfstedt jobbar som instruktör på Sandagymnasiet och studerar för att ta sin lärarexamen. Samtidigt kommer han snart att bli pappa.

Det gjorde sammantaget att Löfstedt inte tyckte han kunde hinna med uppdraget inom Hallby, säger Shepherd.

– Det som är det kniviga det är ju att vi får reda på det i april. Att hitta en tränare som man verkligen vill ha, det tar tid, säger Shepherd.

– Jag kommer gå in som huvudtränare. Sedan kommer vi leta efter en assisterande tränare. Jag har varit med laget på alla träningar och matcher sedan jag började jobba i Hallby för snart två år sedan. Det är inget konstigt varken för mig eller för spelarna.

Hur långt har ni kommit i rekryteringen av en assisterande tränare?

– Vi har ett namn som vi jobbar hårt med. Som vi hoppas på ska lösa sig, säger Shepherd.

Är det något namn du kan avslöja?

– Nej, jag vill inte göra det förrän han säger bu eller bä. Det kan ju vara så att även andra klubbar är ute efter honom.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.