Tord vann i länsderbyt mot Nässjö

Det vankades division 3 fotboll på Rosenlund under lördagseftermiddagen. Tord stod som det starkaste laget när de besegrade Nässjö i länsderbyt.

Babil höll i skeppet
Huvudtränaren Marcus Vapiil var iväg och assisterande tränaren Dani Babil tog över ansvaret.
– Killarna gjorde ett fantastiskt jobb, det var tack vare dem som vi tog tre poäng, sa Dani Babil som var glad över att ta ansvaret vid sidlinjen när det behövdes.

Och som han gjorde det.

IK Tord spelade en tydligare fotboll som vi tidigare under säsongen inte har skådat. Kreatören Vincent Mawana stod i vanlig ordning för det offensiva, men den här dagen fick han hjälp av anfallaren Nima Beik som var stekhet.

Tords nummer 9 gjorde både 1-0 i den första och 2-0 i den andra halvleken.

Äntligen lossnade det för Nima Beik som har haft en tuff säsongsinledning.
– Jag hade problem i baksidan i den första matchen, men nu kändes det jätteskönt och framförallt viktigt att få göra två mål, sade målskytten efter matchen.

Nässjös mittfältare Cedrick Deumanga drog på sig två gula kort inom loppet av en minut efter de första 45 minuterna. Det kom att spela en betydelsefull roll i Tords seger. För när Beiik placerade in bollen till 2-0 dominerade hemmalaget matchen.

Gästerna sjönk ihop, hittade inte rätt med varken passningarna eller positionsspelet. Trots det lyckades Juan Cruz cykelsparka in reduceringen med mindre än tio kvar.
– Jag är lite besviken så här i efterhand att vi i slutet inte stänger matchen, tyckte Dani Babil.

Det blev nervösa slutminuter, Tord hade matchen i egentligen men ändå var det Nässjö som offrade allt för en kvittering. I sista minuten bommade gästerna ett jätteläge när denne Juan Cruz fick ett inspel men skottet (borde gått på mål) hamnade över Tord målvakten Rikard Hallin.
– Nässjö är ett av de bättre lagen vi har mött, bra omställningar och kvicka killar, tyckte Tords tränare.

Matchvinnaren
En av de viktigaste faktorerna till att Tord vann var just Nima Beik. Med hans löpningar, avslut och briljans kunde Jönköpingslaget ta hem tre poäng i länsderbyt.
– Jag hoppas att vi kan ta med oss självförtroendet från den här matchen till resten av säsongen, förklarade Nima Beik.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.