Weiland: Cibicki och Thelin har hittat varandra på planen

J-Södra fick med sig en poäng från matchen mot Helsingborg på Stadsparksvallen. Pawel Cibicki gjorde J-Södras mål snyggt framspelad av Tommy Thelin. Två spelare som verkar ha hittat varandra ute på planen.

Jönköpings Södra har haft det tungt med målskyttet i inledningen av allsvenskan. Laget har gjort nio mål på nio omgångar och bara tre spelare har gjort mål hittills. I kvällens match mot Helsingborg blev det tydligt hur viktigt det är för J-Södra att få igång målskyttet.

Efter 20 minuter i den första halvleken ledde J-Södra skotten med 7-1. Men ändå stod det 0-0, HIF krigade sig in i matchen och kunde ta ledningen precis innan paus. I den andra halvleken fick J-Södra en drömstart när Tommy Thelin snyggt spelade fram Pawel Cibicki som kvitterade till 1-1.

Just Thelin och Cibicki verkar ha hittat varandra ute på planen. I dagens match visade de prov på ett riktigt bra samarbete flera gånger om. Något som givetvis kommer vara väldigt viktigt för J-Södra i fortsättningen av allsvenskan. Kan de dessutom bli effektivare och utnyttja sina målchanser bättre kan det bli riktigt bra.

Men för att Södra ska kunna ta mer poäng krävs det att fler spelare kommer igång och levererar. Bland annat måste Dzenis Kozica, som vann assistligan i superettan förra säsongen, komma igång och bidra med poäng snart.

Sett över hela matchen förtjänade J-Södra tre poäng den här kvällen. Men laget saknade kylan när chanserna uppstod.

Måns Weiland/JKPG Live

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.