Fortsatt tungt för MIK

Det går fortsatt tungt för Mariebo IK. På lördagen kom den andra raka förlusten efter 2–1 borta mot IFK Norrköping DFK. Laget står nu på fyra poäng efter fem matcher.

Mariebo IK kom till spel borta mot IFK Norrköping DFK bara en dag efter det offentliggjordes av tränaren Roald Carlstedt tvingats lämna klubben på grund av den svajiga säsongsinledningen. Och inledningsvis såg det ut som tränarbytet – Conny Nilsson och Christian Blick leder nu laget – skulle kunna komma att ge effekt.

Hemmalaget hade visserligen det mesta av spelet. Men det var MIK som skapade de hetaste målchanserna.

Redan efter omkring 11 minuter fick Therese Hagbyhn en gratischans efter att IFK Norrköping DFK slarvat i uppspelsfasen. MIK-spelaren lyckades emellertid inte sätta bollen i nät.

En stund senare hamnade Frida Johansson helt fri framför mål. Forwarden försökte placera bollen mellan benen på hemmamålvakten som lyckades rädda.

Men MIK:s bästa målchans skulle dröja till inledningen utav den andra halvleken.

Johansson tog sig snyggt förbi en Norrköpings-spelare genom en tunnel. på högerkanten. I den efterföljande situationen trillade bollen ned framför fötterna på kaptenen Anna Gustafsson som drog till med vänstern. Bollen tog en något märklig bana innan den studsade tillbaka ut i planen efter ha träffat ribban.

Sedan kom kallduschen.

I den 62:a matchminuten såg Mariebo ut att ha full kontroll på en situation på egen planhalva. Men MIK:s rensning träffade en hemmaspelare i ryggen. Norrköping fick tag på bollen och kunde strax utanför straffområdet få på en bra träff som letade sig in i mål.

Mariebo försökte pressa på för en kvittering. Men gästerna lyckades inte spräcka Norrköpings-nollan. I stället kunde hemmalaget punktera matchen med drygt fem minuter kvar efter ett skott i krysset.

Fast det blev nerv i matchen i slutminuterna. 

Johansson kunde efter ett fint inlägg av Emma Bergman knoppa in 2–1 med en minut kvar av matchen. Men närmare än så kom aldrig MIK.

Resultatet innebär att Mariebo står på fyra poäng efter fem spelade omgångar i division 1 mellersta Götaland.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.