Jönsson: J-Södra måste bli vassare offensivt

Det såg ändå ganska bra ut inledningsvis.

J-Södra hittade, precis som vanligt, en balans mellan att spela sitt eget spel samtidigt som laget anpassade sig till motståndarnas främsta hot.

Gästerna var under den första halvleken effektiva på att stänga ned Häcken centralt i banan genom en ganska hög press. Det gjorde bland annat att Samuel Gustafson inte fick den tid med bollen som han ville ha.

Det fanns inte så mycket att säga om 1–0-målet. Ett skott utifrån efter hörna smet förbi en skymd Damir Mehic. Mer fanns det att säga om 2–0 när just Gustafson fick löpa i djupled och sedan enkelt kunde rulla in bollen mellan benen på Mehic. Målet visade hur farligt det var att tappa boll mot Häcken.

Framåt fanns det hel del lägen för J-Södra under den första halvleken. Det var främst Pawel Cibicki som skapade farligheterna, ofta i samspel med Tommy Thelin. Forwards-duon verkade hitta varandra bra. Men det sista lilla saknades.

Och just målskyttet har visat sig vara ett stort problem för J-Södra. Cibicki kunde visserligen slå in sitt femte mål på säsongen. Men det var på en straffretur. J-Södra måste hitta rätt framför mål om den segerlösa sviten ska brytas innan Allsvenskan tar EM-uppehåll i slutet av månaden.

Just nu är det offensiven som är de grönas stora problem. Inte försvaret, trots tre insläppta i kväll.

J-Södra försöker spela fotboll under 90 minuter. Men efter Häckens 3–0-mål tidigt i den andra halvleken kändes det aldrig farligt.

Men det fanns – och finns – trots allt positiva bitar.

Nykomlingen är ett spelskickligt lag som kan hota de flesta av sina konkurrenter – speciellt hemma på Stadsparksvallen.

Vi ska dessutom komma ihåg att utav de sex raka matcherna utan seger har endast två varit förluster.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.