J-Södra får böter för bangers

När Falkenberg gästade Stadsparksvallen i april var det någon eller några som smällde av smällare, så kallade bangers, på läktaren. De hade smällt av under läktaren där Green Machine står. Bötesbeloppet hamnade på 5000 kronor.
– Det här är inget som GM stödjer, vi vet att det inte är folk från GM som har gjort det här. Vi håller på att identifiera de som släppte dem bakom läktaren, säger Sebastian Lagrell till Jnytt. 
– För det första är det naturligtvis inte positivt att få böter, det är minimibelopp och det är en indikation på att man tycker att det är lindrigt, det är positivt men det gör att vi måste fortsätta jobba hårt för att motarbeta sånt här. Bangers har inget på fotboll att göra. Det är allvarligt även om det enda som kan ske är hörselskador. Om vi identifierar någon som gör något sådant här kommer vi aktivt arbeta för att vederbörande stängs av och eventuellt får tillträdesförbud.

Även efter matchen mot Norrköping kom det in anmälningar mot J-Södra efter att supportrar tänt bengaliska eldar på vägen upp till Stadsparksvallen.
– Vi som arrangör är ansvariga för visitationen även när det gäller bortasektionen. Vi har fått en anmälan på oss, och vi har skickat in ett yttrande, säger Lagrell till Jnytt.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.