Tenhult tappade livsviktiga poäng

Kabevallen bjöd på en mindre rolig tillställning på fredagskvällen. Matchen mellan Tenhult och Dalstorp slutade mållöst.
– Jättesurt att vi inte lyckas vara effektiva i den här matchen, sa Tenhults tränare efter matchen.  

 

Dalstorp låg på nedflyttningsstrecket. Tenhult låg på nedflyttningsplats. Det skilde en poäng mellan lagen inför mötet och när matchen var slut kändes det som att matchen aldrig behövde äga rum.

För att det var ingen höjdarmatch ute på Kabevallen som vi fick se, trots fri entré kunde inte laget smickra den lilla skaran som hade tagit sig dit för att spendera sin fredagskväll på en division 2-match.

Dock var det här Tenhults match från början till slut. Det tog ett tag innan chanserna började komma och det var Philip Djup och Bbakka som hade möjligheterna.

Dum utvisning
Även om Philip Djup dumt nog tog ett rött kort innan halvtid var det ändå hemmalaget som hela tiden tog initiativ ute på banan.

Det ska sägas att Bbakka missade ett öppet mål från en meter vilket var första halvlekens bästa chans.

Övertygelsen var stor att gästerna Dalstorp skulle flytta fram positionerna i den andra halvleken, men istället var det Tenhult som höjde sig mer.
– Vi gör vad vi kan, men får inte in bollen idag. Utvisningen gjorde det svårare för oss idag men jag tycker att vi har lyft oss från de senaste matcherna. Ikväll fanns det positiva saker att ta med, sa Tenhult tränaren Mattias Larsson.

Ändå kom aldrig 1-0 målet och matchen slutade mållöst. En poäng till vardera lag och för Tenhult kändes det som att de tappade två poäng i den här livsviktiga matchen.
– Vi var bättre än Dalstorp och speciellt i kvalitén. De backade hem under nästan hela matchen, sa Mattias Larsson.

”Lita på passningarna”
Den här veckan hade Tenhult pratat om att lita på sitt passningsspel och Mattias Larsson berättar att de verkligen fick göra det mot Dalstorp efter utvisningen.
– Vi har pratat om att lita på vårt passningsspel och det var vi tvungna att göra efter utvisningen.

Totalt sett kunde Tenhult ha vunnit matchen mot Dalstorp. Men som alla vet handlar det om att göra mål och det lyckades inte hemmalaget med den här gången.

Kvar i botten
Sex poäng på sex matcher. Kvar i botten finns Tenhult efter den sjätte omgången.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.