Två klubbar i olika riktningar

Men vad är det för mål Albin Lagerberg mäktar upp med undrade jag när han dödade spänningen i matchen. Det var i det ögonblicket som Assyriska plockade hem derby poängen efter att ha utklassat historiska Tord.

Ju mer jag lider med AC Milan desto mer inser jag att det inte går att leva i historien. Samma gäller nog IK Tord som trodde att de kunde gå ut och ”spela som vanligt” när Assyriska stod på andra sidan. Inte ens deras historia kunde hjälpa dem.

Det blev 3-0 till Assyriska den aftonen. Andreas Tegström uttryckte efter matchen att laget inte kom upp i nivån som de egentligen kan.

Nej, Assyriska gjorde inte sin bästa match, ändå är de kompakta bakåt och effektiva framåt när de till slut vinner med solklara 3-0. Det är ett kvitto på att laget fortsätter att jobba ihop som en maskin, där alla delar går ihop.

Kvalitén var dessutom avgörande, Jesper Ritheim stack fram när Arian Banda inte hittade nätet och Joakim Jans höll nollan när försvararna hade det svårt med Tords offensiv.

Två spetsspelare inhämtade från Husqvarna inför säsongen.

Nu går Assyriska upp på plats nummer två i tabellen. Andreas Tegström fortsätter tjata om att varje match är lika viktig, en match i taget och vikten av att behålla fokuset.

Det kanske är det som blir avgörande när vi sammanfattar serien i oktober månad.

Jakten fortsätter för Tegström som tycker att det finns mer att ge. Desto mer är jag orolig för klassiska Tord som inte får med sig resultaten i år heller.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.