Kunglig kämpe från Kaxholmen i världslopp

I helgen avgörs det prestigefulla Elitloppet på Solvalla, som är ett av världens största travlopp. Det finns en representerat från Jönköping på plats i form av den, från trakten, fantastiska 8-årige hingsten Royal Fighter. 

Man hoppades på att fjolårets Elitloppsfyra skulle få chansen att ställa upp i år igen. Man har väntat på en inbjudan och i dagarna stod det klart att Royal Fighter bjöds in som fjortonde häst och är där med klar för Elitloppet 2016. 

Fyra i fjol
Under förra året slutade det med seger i försöket och en fjärdeplats i finalen av Elitloppet och nu hoppas man åter igen på en bra placering. 

Från Kaxholmen
Royal Fighter är född och uppvuxen på gården Karsnäs, ovanför Kaxholmen. Han har nu hunnit bli åtta år gammal och vann sin andra start för året och imponerade på Jägersro när han vann, trots spår elva bakom bilen.

Kvinnlig kusk
Han körs av en kvinnlig kusk, vilket är unikt i detta sammanhang. 
Kusken, Jennifer Tillman, körde i fjol sitt första Elitlopp i karriären och blev också historisk genom att bli den första kvinnan som någonsin vunnit ett försök i storloppet.

Fakta Elitloppshelgen
Elitloppshelgen pågår mellan 27-29 maj. Försök och final till Elitloppet körs på söndagen den 29 maj. Elitloppet är ett av världens största travlopp. Det har körts sedan 1952 och avgörs alltid den sista söndagen i maj på Solvalla. Världens bästa hästar bjuds in för att göra upp i försök och final över sprinterdistansen 1609 meter.

Elitloppshelgen är, med över 50 000 besök, ett av Sveriges största evenemang och många besökare återkommer varje år. 
Källa: Elitloppet.se

fakta

Fakta: Royal Fighter

Nationalitet (ägare): Svensk (Per Rodert & Christina Nilsson)
Tränare: Per K Eriksson.
Kön: Hingst.
Ålder: 8 år e Varenne – Fröken Julie.
Startprissumma: Ca 2,5 miljoner kronor.
Rekord: 1.09,8.

Källa: Elitloppet.se

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.