Jönsson: Nu måste segern komma, J-Södra

Jönköpings Södra spelade 1–1 hemma mot GIF Sundsvall. Ännu ett kryss för J-Södra som nog måste ta en trepoängare snart, skriver Jmini/JKPG Lives Adam Jönsson.

Det började inget vidare för Jönköpings Södra hemma mot GIF Sundsvall på lördagen. Redan efter sju minuter kunde Stefan Silva trycka in 0–1 via J-Södraben.

Men därefter jobbade sig J-Södra in i matchen. Laget vågade gå offensivt samtidigt som det såg ganska stabilt ut bakåt.

Framåt var det främst Tommy Thelin och Pawel Cibicki som skapade de hetaste chanserna. Forwardsduon har hittat varandra bra under den första halvan av årets Allsvenska och har tillsammans varit en starkt bidragande orsak till att laget ligger ovanför bottenträsket trots sju raka matcher utan seger.

Men det sista lilla fattades för J-Södra under den första halvleken. Laget slog bort en hel del bra inläggslägen. Dessutom fanns det tillfällen då de gröna blottade sig bakåt, vilket Sundsvall var nära att utnyttja ett par gånger om.

J-Södra blev noggrannare i den andra halvleken. Jimmy Thelin gjorde ett tidigt dubbelbyte och fick in Moses Ogbu och Robert Gojani på plan.

Den sistnämnde blev precis den injektion hemmalaget behövde. Mittfältarens trygghet med bollen skapade oreda för ett Sundsvalls-försvar som sjönk längre och längre ned i sin egna positioner för att försvara sin bräckliga ledning. Då kom också 1–1. Bytena visade hur viktig främst Gojani är för de gröna.

Spelmässigt är J-Södra ett lag med bra allsvensk kvalitet. Och laget förtjänade kanske till och med tre poäng i dag. Men det här är en tävling och bara resultaten som visar sig i tabellen.

J-Södra har inte vunnit på åtta matcher. Den senaste segern kom i hemmamatchen mot Gefle 17 april. Det är för dåligt. Till och med för en nykomling som slår ur underläge gång efter annan.

Uppehållet kan kanske ha kommit lägligt för de gröna. Nu får laget en dryg månad på sig att analysera de första 12 omgångarna. De kommer kunna se vad de gjorde rätt. Men framför allt vad som gått fel.

Efter uppehållet behövs det ett par trepoängare – oavsett hur bra J-Södra spelar. Annars kan det bli en lång höst.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.