Basketstjärnan stannar kvar – trots anbud från Basketligan

Wetterbygden Sparks stora basketprofil Alice Jernberg stannar kvar i laget och i Jönköping – detta trots lockande anbud från lag i Basketligan.

– Det ska bli så spännande att få fortsätta vara med på denna resa vi inlett, i synnerhet nu när Frasse (ny headcoach för Wetterbygden Spars, Francisco Pinto) anlänt till laget. Jag tror att han är precis vad vi laget behövde för att kunna höja oss ytterligare och närma oss våra gemensamma mål, säger Alice Jernberg i en kommentar.

– För mig personligen så kommer en ny röst på träningen innebära att jag redan nu känner mer motivation, nyfikenhet och glädje än vad jag gjort på ett bra tag. Jag är tacksam och stolt över att ha fått fortsatt förtroende över att få tillhöra Wetterbygden Sparks, avslutar Alice Jernberg.

För Francisco Pinto innebär fredagens besked att nu lagbygget fortsätter att ta form:

– Det känns naturligtvis bra med Alice i laget inför nästa säsong, ett faktum som framförallt innebär att föreningen får någon form av kontinuitet. Alice är och kommer fortsätta att vara en viktig pusselbit i vårt lagbygge som en dag förhoppningsvis kommer att utmynna i form av spel i Basketligan dam. Jag ser fram emot att få jobba med en så pass spännande spelare som Alice, säger en glad, Francisco Pinto.?

Alice snittade i Basketettan säsongen 2015-2016 7,7 ppg och 2,9 rpg och vilket i sin tur innebar stort förtroende från coachstaben i form av dryga 22 min speltid/match.

Wetterbyden Sparks placerade sig på sjätteplats i Superettan förra säsongen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.