Viktig pusselbit på plats för Highlanders

Wetterbygden Highlanders klarade kontraktet i Basketettan förra säsongen. Nu har truppbygget inför nästa säsong börjat.

Klubben meddelar på tisdagen att Albin Häll-Eriksson, som beskrivs som en av Basketettans bästa spelare, förlängt kontraktet med ytterligare ett år.

– Mitt fokus har alltid varit att försöka fortsätta utvecklas som basketspelare och min bedömning är att jag har störst chans att göra det i Wetterbygden Highlanders tillsammans med fantastiska lagkamrater, goda faciliteter och en bra coachstab. Jag attraheras av det som nu försöker åstadkommas även på herrsidan i Jönköping och känner att jag vill fortsätta att vara en del av det, säger Häll-Eriksson.

– Jag känner en stor tacksamhet gentemot coach och verksamheten i Wetterbygden Highlanders som hela tiden trott på mig, i synnerhet när det kändes som jobbigast med knäna. Därför känns det extra bra att kunna fortsätta vara med och bygga på det som en dag förhoppningsvis kommer bli något riktigt bra och starkt.

Häll-Eriksson ska ha nobbat lockrop från Basketliga, skriver Highlanders i ett pressmeddelande.

– Oerhört viktigt för vårt lag, för vår förening, att kunna behålla Albin i verksamheten. Hans statistik från fjolårssäsongen säger sig egentligen självt hur pass viktig han var för vår grupp. Tillsammans med Jonathan Peleg tycker jag att Albin var vår mest framträdande spelare under säsongen och några insatser han satte upp var i mina ögon hög ligakvalité. Nu ska vi försöka hjälpa Albin att bli ett lika stort hot även defensivt för att på sätt göra honom mer komplett som basketspelare, säger headcoach Dennis Aulander.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.