Lämnar Basketligan – klar för Highlanders

Wetterbygden Highlanders har lagt en ny pusselbit på plats inför den kommande säsongen i Basketettan.

Tanju Yulman som förra säsongen tillhörde Nässjö Basket i Basketligan väljer att ta ett kliv nedåt i seriesystemet för att spela med Highlanders.

En av anledningarna är att Yulman studerar i Jönköping.

– För det första så känns det enormt stimulerande att inleda min första säsong med Wetterbygden Highlanders och det är väl inget att hymla om att jag attraherades av det faktum att vi nu verkar få ihop ett slagkraftigt lag och kan försöka ta sikte på högre placeringar än vad som kanske varit fallet tidigare, säger Yulman i ett pressmeddelande.

– Kombinationen av den här satsningen, mina studier och att få chansen att jobba med Dennis gjorde till slut att detta känns som den bästa helhetslösningen för mig. Jag är här för att jag hoppas fortsätta utvecklas inom basketen och för att förhoppningsvis vara en viktig pjäs för att laget ska kunna nå sina mål. Jag kommer göra allt i min makt för att vi ska lyckas.

Highlanders coach Dennis Aulander:

– Med Tanju i laget får vi en spelare som vet vad detta handlar om. Jag har stora förväntningar på honom, dels på plan naturligtvis, men kanske ännu mer av plan i form av ett starkt ledarskap gentemot sina yngre lagkamrater.

Kontraktet sträcker sig över ett år.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.