Spartans damer tog andra raka vinsten

Jönköping Spartans damlag spelade under lördagen mot Göteborg Marvels i Div1 Dam Amerikansk Fotboll. Inför matchen hade Göteborg förlorat alla sina matcher och kom till Rosenlunds IP taggade till tänderna för att inte avsluta säsongen med en nolla i vinstkolumnen. Men det fanns bara ett problem. Jönköping Spartans damlag, som har chans på slutspel, vägrade låta detta hända.

Som vanligt i damligan var det mycket spel längst marken och Spartans sprang oerhört tungt med sina runningbacks Emelie Sjöberg och Mathilda Törnebladh. Göteborg försökte sig på liknande upplägg men Jönköpings försvar tillät dem inte att ta sig framåt i banan. Skillnaden var Jönköpings offensiva linje som i första halvlek systematiskt flyttade på Marvels försvar så bollbäraren kunde löpa förbi fritt. När huvuddomare Björn Lindström blåste av för halvtidsvila stod det 28-0 till Jönköpings damer.
I andra halvlek var det tydligt att Göteborg Marvels hade gjort korrigeringar i sitt försvar för att få stopp på Spartans tunga och kvicka springspel.
– Vi blir nog lite nöjda i andra halvlek och lyckas inte riktigt bibehålla det fokus vi hade inför matchen. Samt att de gjorde lite förändringar i sitt försvar som vi stundtals fick problem med. Men jag och övriga coacher är så otroligt stolta och nöjda med laget och matchen, säger huvudtränare i Jönköping Spartans Fredrik Bengtsson.
Matchen slutar 28-0 till Jönköping som nu har tagit två raka vinster i Div1 Dam. Nästa vecka spelar man sista matchen i grundserien borta mot Västerås Roedeers. Om Västerås förlorar imorgon (söndag) mot hittills obesegrade Örebro Black Knights blir matchen mellan Jönköping och Västerås helt avgörande om vilket lag som tar 4e-platsen i ligan och därmed sista slutspelsplatsen.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.