Tim Edberg 7:a i SM-deltävlingen i Borås

Läsarnyhet. Tim var taggad till 1000 in för denna SM deltävling i Borås. Vi var på plats betydligt tidigare än vad vi brukar, kan ju bero på att det var det närmaste tävlingen för oss, Mafi bussen å Yamaha bussen var redan på plats iallafall.

Tim gick banan & konstaterade att den var prepparerad för att lägga asfalt på den ,helt slät å hård , något torr.
Lördag å dax för tidskval, Tim satte snabbt ett bra varv & slutade som 3e snabbast i sin grupp, vilket betyder att han fick rulla ut som 6a till heaten.
heat 1: man ska inte skylla på något/någon men denna gång föll grinden tidigare än 5sek,, Tim han inte med att göra sin start procedur klar innan grinden föll, med resultat att han var nästa sist iväg, men ur startsvängen var han 14-15,, kraschade ett par svängar efter å var 28-29a, började att jaga ifatt å körde om en efter en i dammet,, körde i mål som 14e ,, arg å sur, så man fick vänta en bra stund innan det gick att föra ett vanligt samtal med honom,, Stefan Andersson teamets mäster tog med honom ut å studerade banan efteråt & även mafiteamets Rickard Sandberg tog å promenerade ett varv på banan med Tim.

Positiva & uppmuntrande ord är viktigt, det är team bossen Pierre mästerlig på.
Söndag & morgon träning, vi testade ett helt annat framdäck från bridgestone till Tim som han aldrig kört med innan & det var ett superbra val så det blev det han körde med på heatet oxå.
Heat 2: en superbra start från Tim & Yamaha 125an for iväg som en raket ner för startrakan,, ut som 4a ,, upp på 3e plats tidigt,, tyvärr tog det ett par varv för mycket innan han tog sig förbi 2a så Stefan Olsson kom ikapp,, väl förbi 2an så började jakten på ledande Jesper Hultman som hade fått en rejäl lucka,,den kördes nästan in av Tim & Stefan, Tim kraschade å Stefan körde in i honom , Stefan kom iväg snabbt å Tim ett par 10sek efter ,, detta höll sig även i mål på den betydligt bättre banan, Tim körde i mål som 3a & total 7a för tävlingen.
Tim ligger för stunden total 5a med 19p efter ledande Isak Gifting.

Stort tack till alla i mafi yamaha teamet , Yamaha för den grymna yz125an ,rg3 fjädringen, bridgestone däcken, scott kläderna, made strickers, yamalube oljan,,mascotmotor, extraljuskungen , gårdsman trädgårdsbutiken, fairing kosttillskott, sandins el , granhöjdens el mm.
Det var fantastiskt kul att se så många från familjen å nära & kära & sponsorer vara på plats för att se Tim.
Tack allesammans !!

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.