SM Sprinten i Triathlon blev en snabb affär

I helgen avgjordes SM sprinten i triathlon i ett regnigt uppsala med IKHP:s Erik Holmberg och Theodor Moon på startlinjen.

Erik var med i tävlingen mer som en uppladdning inför SM i medeldistans och IM Jönköping. Ändå fick han med sig ett mycket bra resultat bland Sveriges snabbaste triathleter på kort distans.

Erik slutade nia efter en mycket stark forcering på cyklingen och löpningen. Simningen i Fyrisån var däremot trång och det blev svårt för Erik att ta sig fram.

 

Det här var precis det kvitto Erik ville ha inför kommande tävlingar. Särskilt glad är han över löpningen som nu börjar bli riktigt snabb. Nästa tävling för Erik blir SM på medeldistans i Vansbro om två veckor. För Theodor blev tävlingen däremot en besvikelse.

Theo tävlade i juniorklassen och startade samtidigt med seniorerna. Även Theo fick en trång start på simningen men han hittade en lucka tidigare än Erik och var till slut riktigt bra med upp ur vattnet. På cyklingen blev Theo ensam och han klarade inte av att haka på när Erik kom ikapp som planerat. Tyvärr hann en klunga med juniorer ifatt Theo på sista varvet och ut på löpningen var han chanslös.Theo slutade på åttonde plats i sin SM premiär. Nästa tävling blir i Halmstad om två veckor.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.