Fin finalplats i Sverigefinal för Klara Milicevic

TENNIS De tennisspelare som aldrig drömt om att vinna Kalle Anka Cup (Numera Next Generation Cup) är lätträknade. Sedan tävlingen startade 1970 har många framstående spelare stått högst på prispallen i den mycket populära tävlingen. Premiäråret vann till exempel Björn Borg och sju år senare triumferade både Stefan Edberg och Mats Wilander, som också blev världsettor som seniorer.

Det kryllar av välkända storspelare i Kalle Anka Cups segerlistor. Men även om många blivande storstjärnor vunnit i Båstad som juniorer, går det naturligtvis att nå toppen utan att vinna Kalle Anka Cup. Ett exempel på detta är Jonas Björkman. Världsfyran Björkman lyckades aldrig ens kvalificera sig för Sverigefinalen.

Via zon- och regionsspel har Klara Milicevic, Tabergsdalens Tennisklubb, kvalificerat sig till årets Sverigefinal i Next Generation Cup i F13. I söndags var det invigning på Båstads centercourtområde där Sverigeettan Elias Ymer klippte det blågula bandet.

 

Därefter har det spelats poolspel. Här vann Klara tre matcher och var således obesegrad i sin pool. På torsdagen vann hon även sin semifinal men fick dock ge sig i dagens finalspel på fredagsförmiddagen. – En mycket bra prestation av Klara, säger coachen Pontus Larsson. – Detta visar att hon tillhör toppen i sin åldersklass, fortsätter Pontus.

 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.