Skrällen: Jonatan Petersson tog SM-guld i tricking

Under lördagens SM-tävlingar i Norrköping i nya snabbväxande sporten Tricking, vann Jonatan Petersson från Jönköping ett överraskande guld före storfavoriten Måns ”Cork Corksson” Rudfeldt.

– Jag hade egentligen bara räknat med att kanske klara mitt första battle. När jag gick vidare var det bara att köra det jag var säker på. Strategin var att göra sånt som jag kommer landa och som jag vet blir snygga tricks och combos, säger Jonatan Petersson i en kommentar.

Strategin visade sig vara vinnande. Det var just Jonatans stil och säkerhet som gjorde att han gick segrande ur finalen.

– Det var jätteskoj att Jonatan höll hela vägen. Måns ”Cork Corksson” Rudfeldt var den första stora trickaren i Sverige, men har dragits med skador som hindrat honom. Det var svårt att veta utgången i finalen eftersom Måns svårighetsgrad var högre. Men Jontes stil är så mycket renare, helt klart en värdig vinnare. Stil håller helt enkelt, säger domaren David Hassel.

Tricking är en sport som härstammar från USA och som växer sig allt större över världen och i Sverige – det första landet att officiellt erkänna sporten. I tricking tävlar deltagarna en mot en i en så kallat battle genom att göra olika trick och combos. Det gäller att överträffa motståndaren genom att göra ännu svårare, snyggare och kreativare trick/combos. Efter avslutad battle räknar publiken ner från tre och därefter pekar domarna på den deltagare som vunnit battlet. Den som vinner sin battle går vidare till slutspelsträdet. För att vinna krävs att man vinner åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal och slutligen finalen. En ensam vinnare utses.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.