Stor dressyrtävling till Jönköping

Den 5-7 augusti arrangeras en stor dressyrfest på Jönköpings Fältrittklubb. Klubben bjuder på högklassig dressyrtävling med somrig inramning och cirka 600 starter.

Bland de startande finns många meriterade ryttare, exempelvis flera Young Riders och juniorer som deltagit på SM. Från klubben deltar bland andra Mikaela Alderin Danielsson, Stephanie Wretmo och Anna Malin Lyden. I övrigt kommer ekipagen från hela landet.

Tävlingarna hålls på tre banor och omfattar både stor häst och ponny. De har chans att vinna fina priser, exempelvis diamanter, smycken, hästtäcken och handskar. Nytt för i år är att det arrangeras unghästklasser för 5- och 6-åringar.

Vill locka fler besökare till Jönköping
Ekipagen har ofta med sig flera familjemedlemmar och hästskötare, vilket gör att det kommer att röra sig flera hundra personer på anläggningen under tävlingshelgen.

– Vi vill vara med och bidra till att locka fler besökare till evenemangsstaden Jönköping. Vi ska göra allt vi kan för att alla ska känna sig så välkomna som möjligt, säger Alice Moon som är en av många ideella krafter bakom tävlingen i en kommentar.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.