Jönköpingsjournalist skriver bok om magiska hockeyresan

Den största hockeysnackisen i Sverige den gångna säsongen kom inte från SHL.

I stället handlade den om det klassiska laget Leksands närmast sanslösa resa från ett konkurshotat botten lag i HockeyAllsvenskan till att säkra avancemang till SHL efter ha slagit Modo i den sjunde och avgörande matchen.

Och hockeyfansen kommer i höst kunna göra en djupdykning i hur allting gick till. Leksand har nämligen gett den tidigare Jönköpingsförfattaren Daniel Nilsson-Padilla uppdraget att skriva det som kallats för mirakel-boken.

– Jag tog kontakt med Leksands IF:s vd Christer Plars och sa att det nya Miracle On Ice borde dokumenteras i en bok och att jag stod till förfogande som författare, säger Nilsson-Padilla.

– Jag fick tummen upp av föreningen och sen var det bara att börja arbeta dag och natt med boken. Tegera arena har varit mitt hem under de månaderna jag arbetade med boken.

Boken släpps 22 september och har blivit en snackis i Dalarna. Men de mest hängivna supportrarna kommer redan om en dryg månad bjudas på högläsning från författaren själv.

Nilsson-Padilla kommer åka med under den så kallad Leksands-kryssningen i slutet på augusti och läsa stycken från boken inför 1 500 fans.

Även Jönköpingsborna kommer få en chans att prata med Nilsson-Padilla om boken. 

– (En) extra satsning kommer ske i alla hockeystäderna där det kommer bli stora lanseringar på plats i vissa städer, säger Nilsson-Padilla.

– Jag kommer till Jönköping och lanserar under hösten när Leksand möter HV71. Då kommer det bli signeringar för fulla muggar.

För den Rättviksbördige författaren betyder det extra mycket att få skriva om just Leksand.

– Har varit supporter sen jag var liten och stod på norra stå och hejade så mycket jag kunde. Hela min familj håller på Leksand, säger Nilsson-Padilla.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.