Jönsson: Förlust – men ingen katastrof

GÖTEBORG. Jönköpings Södra förlorade med 2–1 borta mot IFK Göteborg. Och det var en rättvis förlust, skriver Jminis Adam Jönsson. 

Det såg ut att bli en lång eftermiddag i solskenet på Gamla Ullevi för Jönköpings Södra. Precis som i hemmamatchen mot Djurgården senast sattes de gröne tidigt under en hög press från motståndarna. 

Men om Djurgården hade svårt att skapa några högoktaniga chanser på ”Vallen” var IFK Göteborg desto hetare. Redan efter ett par minuter hade hemmalaget tryckt en boll i ribban. Ett par minuter senare kom också 1–0 när Mads Albaeks skott styrdes på en J-Södra-spelare och in i mål. 

Strax därpå visade J-Södra vad som var deras största hot mot Blåvitt under den första halvleken. Daryl Smylie slog en boll i djupet som Tommy Thelin fångade upp och serverade Pawel Cibicki som enkelt kunde rulla in 1–1. 

Djupledsspelet, främst genom den vindsnabbe Cibicki, var flera gånger nära att ställa till det för hemmaförsvaret. 

Precis som J-Södra flyttade IFK Göteborg gärna upp sina ytterbackar, främst Haitam Aleesami på vänsterkanten. Det vållade stora problem för Jesper Svensson och Tom Siwe. 

Göteborg fortsatte visserligen föra matchen och pressa på för ett ledningsmål. Men precis som vi vant oss vid den här säsongen låg J-Södra allt som oftast rätt i positionerna. Laget spelade med ett stort tålamod. Det gjorde att laget inte gick bort sig i varken försvars- eller anfallsspelet. 

Men det tighta positionsspelet hjälpte inte när Albaek för andra gången stegade fram och avlossade ett skott som Damir Mehic inte kunde styra undan. 

J-Södra tryckte visserligen på offensivt i den andra halvleken. Men generellt var det en blek insats framåt. Göteborg slog vakt om sin trepoängare och lät J-Södra knalla upp i banan tills hemmalaget satte stopp.

Överlag bjöd J-Södra på en blek insats mot ett ganska starkt Göteborg.

Samtidigt är det inte dessa matcher laget ska vinna. En poäng hemma nästa söndag kan vara rimligt att begära. Men de viktigaste trepoängarna är de som måste komma mot lag i samma tabelläge som J-Södra.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.