Wetterbygden Sparks värvar EM-spelaren och superlöftet Ebba Sjökvist

För några dagar sedan blev Ebba Sjökvist uttagen till U16-EM för damer. Nu är det också klart att hon nästa säsong representerar Wetterbygden Sparks.

– Jag kände att jag behövde lite miljöombyte, säger Sjökvist om klubbytet i ett pressmeddelande.

Ebba Sjökvist och det svenska U16-landslaget reser snart till U16-EM i Italien. För några dagar sedan blev det klart att Sjökvist får åka med laget till EM.

– Det känns väldigt bra och stort. Att spela EM har från börjat varit ett mål och det jag har strävat efter, så det känns väldigt bra att äntligen få komma dit. Det är även kul att få en slags bekräftelse på all träning man har lagt ner för att komma dit, säger hon i ett pressmeddelande.

Sjökvist har under sin karriär representerat Brahe Basket. Men nu byter hon klubb. Nästa säsong spelar hon med Wetterbygden Sparks istället.

– Jag kände att jag behövde lite miljöombyte. Jag har spelat i Brahe Basket i hela mitt liv och mitt hjärta kommer alltid slå lite extra för den föreningen. Men det passade mig i tiden att testa något nytt och det kändes även som ett naturligt val när jag också kom in på Sanda Basketgymnasium. Jag tror att Wetterbygden Sparks kan ge mig de utmaningar som jag behöver då de är en satsande förening och jag tror det passar mig väldigt bra, säger Sjökvist.

Vad hoppas du kunna bidra med till Wetterbygden Sparks inför nästa säsong?

– Jag hoppas kunna bidra med mycket positiv energi till laget som gör, att samtidigt som vi tränar och jobbar hårt, fortfarande har roligt tillsammans.

Läs nyheten även på Jkpg Live.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.