Dylan Reese: ”Bästa ispremiären jag varit med om”

HV71:s senaste nyförvärv, backen Dylan Reese, anlände till Jönköping i helgen. I dag var han med på lagets första ispass och han trivs redan väldigt bra i Jönköping.
   – Alla har hjälpt till. Allt är superprofessionellt och laget känns redan som en familj för mig. Jag är säker på att vi kommer bli väldigt bra som lag i år, säger Reese.

Amerikanen Dylan Reese har spelat 78 matcher i NHL och är en väldigt rutinerad back. Nyligen skrev han på för HV71 och anslöt till klubben i helgen. I dag gjorde han, tillsammans med resten av laget, säsongens första ispass i Kinnarps Arena.

– Det var jättebra, grabbarna var snabba och det var många bra passningar som satt direkt. Det var en av de bästa första isträningarna jag varit med om. Jag vet att många inte har varit på is på länge så jag är väldigt imponerad av killarna.

Vad har du fått för första intryck av klubben?

– Jag är väldigt glad att vara här i den här staden och klubben. Killarna har varit väldigt välkomnande och schyssta. Alla har hjälpt allt är superprofessieonellt och det känns som en familj redan. Jag är säker på att vi kommer bli väldigt bra som lag i år.

Reese känner ingen i laget sedan tidigare men har spelat mot Chris Abbott när de spelade collegehockey i USA. Abbott har visat staden för Reese och han är väldigt imponerad av det han sett.

– Staden är grym. Centrum är riktigt fint, jag bor i närheten och kan gå överallt. Jag är riktigt imponerad av allt jag sett i staden såhär långt. Jag hade inga förväntningar men det har varit fantastiskt. Vädret är bra och det är mycket folk på stan.

Varför valde du att skriva på för HV?

– Jag känner David Ullström från när vi spelade tillsammans i New York Islanders. Han sa att jag alltid skulle komma till Jönköping och spela när jag var klar i NHL. Så jag litade på honom och när möjligheten kom så visste jag att det var något jag ville göra.

– Jag har alltid velat spela i Sverige. De svenska spelarna jag har spelat med har alltid varit mina favoriter. Jag har pratat mycket med Ullström och känner även Noah Welch och Rhett Rakshani som också som jag spelat med och jag pratade med alla och de sa att det var en jättebra stad och ett bra ställe att spela på, det var ett lätt val.

Dylan beskrivs som en defensiv back med bra storlek och bra skridskoåkning. Han hoppas kunna göra HV71 till ett bättre lag den här säsongen.

– Jag vill bidra med mitt sätt att spela. Jag kommer inte göra 30 mål och göra snygga finter. Jag vill spela stabil hockey och göra det lätt för lagkamraterna och ge offensiven lägen att göra mål. Vi har många unga backar så jag tror jag kan bidra med ledarskap och erfarenhet till dem killarna och hjälpa dem och hålla deras självförtroende uppe. Och såklart vinna, det är alltid viktigt, när man vinner är man glad.

Vad tror du krävs för att det ska bli en bra säsong?

– Få en bra start är viktigt. Tränarna har pratat mycket om det och att vi måste jobba hårt och det såg man redan här i dag. Startar vi bra så kan vi rida vidare på det. Det är alltid upp och nedgångar under säsongen men om vi kan försöka att hålla oss så högt som möjligt så kommer det gå bra. Agera som vinnare även när vi förlorar och sen komma tillbaka ännu starkare och vinna mer, säger han.

Artikeln finns även publicerad på JKPG Live.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.