Självförtroendet avgör J-Södras framgång

 

Undret Jönköpings Södra.

J-Södras tränare har flera gånger fått frågan varför laget lyckas men undvikt frågan med uttrycket ”laget utvecklas och jobbar hårt för varandra”.

Då får väl jag berätta.

Laget som ingen trodde på fortsätter att hålla sig i skinnet och tro på sig själva. Självförtroendet har varit en sak som redan grundades tidigt i laget under tiden i superettan. Flera spelare har spelat ihop väldigt länge och den positiva andan i omklädningsrummet har gjort det enklare att spela ute på planen. Stämningen har förklarats vara på topp.

Det sägs att spelarna valde Jimmy Thelin som tränare. Thelin utan någon större erfarenhet tillträdde i J-Södra och reformerade en klubb som var ett nedre halvan-lag i superettan.

Laget har accepterat hans idéer och det har aldrig varit någon konst utan klossarna har varit på sin plats. Spelarna förstår planerna och jobbar efter förutsättningarna. De taktiska direktiven har gjort att J-Södra har spelat annorlunda och lite situationsanpassat vilket har gjort att varje match har varit unik i sig. Något som tränare Thelin också har förklarat efter varje match.

Även supportrarna har varit nära laget i varje match och gunget på Stadsparksvallen har inneburit ett par extra poäng i bagaget den här säsongen.

Det finns många sätt som J-Södra är speciellt på och de vet de själva. Därför lyckas de och därför har de bara förlorat fem matcher när drygt halva serien har spelat.

Många tippade dem sist.
En av dem var jag.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.